Het Project Gentse Kanaalzone behaalt de eerste plaats in Rotterdam bij de uitreiking van de internationale prijs ‘ISOCARP award for excellence 2015’. Deze prijs spreekt zich uit over de wijze waarop de ontwikkeling van de Gentse haven wordt verzoend met leefbare dorpen en wijken rondom het havengebied.

Project Gentse Kanaalzone mocht vandaag, donderdag 22 oktober, in Rotterdam de prijs ‘ISOCARP award for excellence 2015’ in ontvangst nemen. ISOCARP is de internationale organisatie van ruimtelijk planners. Elk jaar reikt deze organisatie op haar congres een prijs uit aan een voorbeeldproject. Aangezien ISOCARP dit jaar 50 jaar bestaat, heeft de prijs een speciale betekenis. Andere genomineerden waren een planningsproject rond de Yantze rivier en het project eco-district Beijing.

Project Gentse Kanaalzone: ruim 20 jaar werken aan afstemmen havenontwikkeling en omgeving

Project Gentse Kanaalzone is een samenwerking tussen Gent, Evergem en Zelzate, de provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse Overheid en North Sea Port. Al sinds 1993 werken deze instanties samen met de bewoners, bedrijven en het middenveld (landbouworganisaties, natuurverenigingen, vakbonden, bedrijvenverenigingen,…) om van de Gentse kanaalzone een plek te maken waar de verdere ontwikkeling van de Gentse haven en de leefbaarheid van de omliggende kanaaldorpen en -wijken op elkaar worden afgestemd. Dit gebeurt onder het voorzitterschap van de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers. Zelf zegt hij daarover:

“We zijn zeer opgetogen met deze prestigieuze internationale prijs. Het Project Gentse Kanaalzone is een gemeenschappelijk project. Bedrijven, gemeenten, werknemers en inwoners mogen hier samen fier op zijn. De Gentse haven wordt steeds dynamischer, mooier, rijker en leefbaarder en dat illustreert ook de prijs die het project vandaag mocht ontvangen.”